Missió comercial Nova Zelanda i Austràlia

Cambra de Comerç de Sabadell

Consell General de Cambres de Catalunya

ACC1Ó


Convocatòria Missió Comercial Nova Zelanda i Austràlia (13-24 setembre del 2011)

ORGANITZA

 

Cambra de Comerç de Sabadell, dins del marc del Pla d’Acció Internacional 2011 del Consell General de Cambres de Catalunya

 

COOPERA

 

Oficina Comercial de España en Austràlia i Oficina d’ACC1Ó a Sidney

 

DEFINICIÓ DE L'ACCIÓ

 

Aquesta Missió comercial té com a objectiu la recerca de contactes comercials (distribuïdors, agents, socis, etc) segons els perfils sol·licitats per l’empresa, als mercats objectiu.

 

COL·LABORA

 

Cambres de Comerç de Catalunya

 

PATROCINA

 

Cambra de Comerç de Sabadell i ACC1Ó

 

DATES

 

Del 13 de setembre al 24 de setembre del 2011

 

OPORTUNITATS DE NEGOCI

ELS MERCATS

 

AUSTRÀLIA ha estat el primer dels països desenvolupats en sortir tècnicament de la crisi i és una de les economies més fortes de tots els països industrialitzats. El govern laboralista, al capdavant del govern per dues legislatures seguides i actualment encapçalat per la Primera Ministra australiana, Julia Gillard, va aportar canvis importants en matèria econòmica, social i mediambiental i va apostar per uns forts estímuls econòmics en diferents fronts de l’economia que van contribuir a sortir de la mateixa. Dintre dels estímuls s’inclou una forta inversió en Infraestructures nacionals (Transport, Comunicacions, Energia), Educació i Sanitat, ajudant a l’economia a recuperar-se amb relativa rapidesa en relació a d’altres economies. Paral·lelament, uns alts tipus d’interès i uns alts preus de les matèries primeres en les que Austràlia és el principal proveïdor mundial (carbó, ferro, etc...), han fet també que el dòlar australià es trobi des de fa més de 18 mesos en rècords històrics en relació a l’euro i el dòlar americà. Aquest fet, accentua la dependència de les importacions. Austràlia gaudeix d'una economia sòlida i liberalitzada que, després de més de 15 anys d'expansió econòmica ininterrompuda, ha obtingut grans superàvits pressupostaris, una taxa d'atur reduïda i un mercat del treball liberalitzat. En els últims anys, el govern australià està potenciant sectors estratègics clau com la biotecnologia, les energies renovables, el tractament de residus sòlids, la dessalinització d'aigües, el turisme i les tecnologies de la informació. Tot i tenir un mercat interior reduït, el seu ampli ventall d'acords comercials amb l'exterior permet a les seves empreses que puguin accedir sense barreres a mercats estrangers.

NOVA ZELANDA és un país de grandària reduïda però compta amb una població amb alt poder adquisitiu. Hi ha potencial de consumidors interessats en l'adquisició de productes de qualitat i diferenciats, encara que sigui a preus alts. Nova Zelanda és el primer país avançat que ha assolit un acord de lliure comerç amb la Xina, signat el 7 d'abril de 2008, el que li permetrà estrènyer els seus vincles amb el comerç asiàtic. Entre els sectors amb demanda d'importacions més interessants per a les empreses espanyoles, destaquen la maquinària, equipaments mecànics, aparells i materials elèctrics, maquinària agrícola, matèries plàstiques, manufactures i fosa de ferro i acer. També són rellevants els productes agroalimentaris transformats com oli d'oliva i conserves vegetals. Pel que fa a les oportunitats d'inversió per a les empreses espanyoles, destaquen els sectors d'infraestructures, ferrocarril i energies renovables, especialment eòlica, biotecnologia, indústria del cinema, informàtica i telecomunicacions, el sector agroalimentari, el tractament de la fusta i la indústria de productes del mar.

 

PRESSUPOST

 

  • Inscripció: 500 €
  • Agenda a Nova Zelanda i/o Austràlia: 360€ (nr. d’agendes limitat)
  • Viatge i allotjament: 3000€- Preu orientatiu, sense reserves de grup realitzades.
  • Preus sense IVA
  • Subvenció borsa de viatge pels 2 països: 1250€ aprox.

 

CIUTATS A VISITAR

 

Auckland, Sidney i Melbourne. El pla de treball és com segueix:

13 de setembre, sortida cap a Nova Zelanda (Auckland)
15 i 16 de setembre, dies de treball a Nova Zelanda
17 de setembre, viatge cap a Sidney
19 a 21 de setembre, dies de treball a Sidney
21 de setembre, viatge cap a Melbourne (o altres ciutats australianes)
22 i 23 de setembre, dies de treball a Melbourne (o altres ciutats australianes)
24 de setembre, tornada a Barcelona

 

DATA LÍMIT D'INSCRIPCIÓ

 

4 de juliol de 2011

 

SUBVENCIÓ

 

Les empreses participants rebran una subvenció del Consell General de Cambres de Catalunya i ACC1Ó.

 

INFORMACIÓ I SOL·LICITUDS

 

CAMBRA OFICIAL DE COMERÇ I INDÚSTRIA DE SABADELL
Av. Francesc Macià nr 35. 08206 Sabadell
Tel:937451263 / Fax: 937451264; E-mail: bmelgar@cambrasabadell.org
Sra. Beatriz Melgar i Sra. Cristina Taché

 Més informació

Internacionalització
Àrea d'Assessoria, Promoció i Formació
A/e: promociointernacional@cambrasabadell.org
Tel: 937 451 263


Document htmlSol·licitud d'informació