Home >> Medi ambient >> Borsa de Subproductes
Borsa de Subproductes


Amb l'aprovació del Pla Cameral de Medi Ambient de 1988, el Consell Superior de Cambres de Comerç, Indústria i Navegació d'Espanya va iniciar una nova activitat dirigida a donar un servei que reclamava la societat espanyola. Per al desenvolupament d'aquest Pla Cameral, nombroses Cambres espanyoles van crear un Departament de Medi Ambient, iniciant així, un treball tan apassionant com necessari per a l'empresa espanyola. Tots aquests treballs es coordinen a través de la Comissió de Medi Ambient del Consell Superior de Cambres de Comerç, Indústria i Navegació d'Espanya.

Un dels objectius del Pla Cameral: la Borsa de Subproductes, és avui una realitat. Actualment estan operant les Borses de Subproductes de: Andalusia, Aragó, Catalunya, Centre, Galícia, Nord i Comunitat Valenciana entre d'altres.

A llarg termini, i una vegada es posi en funcionament el projecte de la Borsa Europea de Subproductes, el Consell Superior de Cambres pretén connectar l'activitat de la Borsa espanyola a la resta de les Borses Europees, gestionades, en la seva majoria, per Cambres de Comerç. Això, per tant, suposarà una ampliació considerable de l'àrea d'actuació d'aquest mecanisme d'intercanvi de subproductes industrials.

Les Borses de Subproductes es presenten com un mitjà eficaç per millorar l'aprofitament dels recursos i, per tant, de reducció dels residus que actualment es generen i que en moltes ocasions poden ésser utilitzats per altres processos de producció.

Des de la seva creació, les Borses de Subproductes Industrials estan atenent a una demanda creixent de la indústria espanyola i estan contribuint en gran mesura a reduir la quantitat de residus industrials, facilitant el seu reciclatge.

La Borsa de Suproductes de Catalunya és fàcilment accessible a través de www.subproductes.com. La sol·licitud de l'anunci que l'empresari envia es publica mantenint l'anonimat de l'anunciant mitjançant un sistema de codificació. Altres link's d'interès: www.camaras.org/bolsa Més informació

Medi Ambient
Àrea d'Assessoria, Promoció i Formació
A/e: promocio@cambrasabadell.org
Tel: 937 451 263