Home >> Internacionalització >> Expedició de documents >> Tramitació Núm. Exportador Autoritzat
Tramitació Núm. Exportador Autoritzat

TRAMITEM EL VOSTRE EXPEDIENT PER JUSTIFICAR L'ORIGEN DE FORMA SIMPLIFICADA

Descripció


En aquells casos en que l’empresa exporta a països signataris d’un acord preferencial amb la Unió Europea, es pot substituir el certificat de circulació EUR-1 per la declaració en factura d’un codi facilitat per la Direcció General de Duanes: el Número d’Exportador Autoritzat. Aquest és un sistema simplificat de justificació de l’origen preferencial de les mercaderies per enviaments superiors a 6.000 euros.

 

Destinataris


Aquest servei s’adreça a les empreses que exporten de manera freqüent a països signataris d’acords preferencials amb la UE i que utilitzen el certificat de circulació EUR-1. 

Alguns dels països signataris d’acords preferencials: Corea del sud, Algèria, Balcans Occidentals, (Albània, Bòsnia-Hercegovina, Sèrbia i Montenegro), Xile, Egipte, Islàndia, Illes Feroès, Israel, Jordània, Líban, Macedònia, Melilla, Mèxic, Noruega, Sud-àfrica, Suïssa, Turquia, Marroc i Tunísia, Cisjordània i Franja de Gaza.

 

Metodologia


1. La sol·licitud es fa davant la Direcció General de Duanes (DGA) i cal aportar tota una sèrie de documentació relativa a l’empresa i el producte a exportar.
2. La DGA revisa l’expedient.
3. Enviament a la duana de control (generalment Barcelona) perquè aquesta emeti un informe. (Aquest tràmit acostuma a trigar però és fonamental per poder obtenir l’autorització. Sovint la duana de control es posa en contacte amb l’empresa per contrastar la informació o complementar-la).
4. Recepció a la DGA de l’informe de la duana de control.
5. Confecció de l’autorització.

 

Requisits


Per sol·licitar el Número d’Exportador Autoritzat cal aportar tota una sèrie de documentació relativa a l’empresa, a la mercaderia, a les exportacions realitzades els darrers anys, etc.

La Cambra us donarà detall de la informació a presentar, en funció de la vostra activitat i del país o països pels quals es sol·licita.

 

Termini


El tràmit triga de 8 mesos a un any.


Document Acrobat Descarregueu
la fitxa del serveiMés informació:

Internacionalització
Àrea d'Informació, Serveis Empresarials i Consultoria
A/e: serveis@cambrasabadell.org
Tel: 937 451 260


Imatge Sol·licitud Informació