Comerç i distribució

Com fer fotografies més atractives per vendre millor els nostres productes a Internet (Curs focalitzat)

Objectius:

Les fotografies d’una botiga online, Instagram, Facebook, etc. són el nostre aparador al món. Tots coneixem la dita que una imatge val més que mil paraules però després, sorprenentment, molta gent, a l’hora de la veritat, no ho posa en pràctica. Hi ha dos aspectes fonamentals d’una botiga en línia que cal tenir en compte:
• El Web o les xarxes socials són un aparador al món i és l’únic que el client pot veure dels teus productes. A més, el consumidor fa la següent equació -de forma inconscient- fotografia bona = producte de qualitat. I al revés. Llavors tenir bones fotografies és un pre-requisit essencial per a una botiga online? Sense cap dubte!

• És evident que, a més de bones fotografies, cal tenir un bon producte, amb un preu competitiu, una bona web i un posicionament a Internet adequat. Però passa sovint que molts emprenedors gasten molt temps, esforç i diners en tots d’aquests aspectes esmentats, i molt poc temps a fer bones fotografies. D’aquesta manera, tot el procés anterior es veu seriosament afectat per l’ última baula: la fotografia del producte.
S’ensenyarà quines eines es necessiten per poder realitzar les fotografies, quina il·luminació és millor segons el tipus de producte que tinguem que fotografiar i com editar la imatge final.
L’objectiu de la fotografia de producte és mostrar el producte aïllat, normalment amb fons neutre (blanc, negre o gris). El seu destí sol ser un catàleg imprès o una pàgina web o xarxa social.

Adreçat a:

Dirigit exclusivament a comerciants i dependents de comerços amb IAE 64, 65 i/o 66
Aquest taller està pensat per a tots aquells que tenen una botiga i venen els seus productes online o els mostren a traves de les xarxes socials.

Metodologia:

Material necessari per part de l’alumne:
• Càmera fotogràfica. També es podria utilitzar el mòbil, amb les limitacions que aquest pot comportar.
• Trípode, sempre que sigui possible.
• Ordinador portàtil, no és imprescindible.

Temari:

1. Presentació dels diferents tipus de càmeres i la seva configuració.
2. Diferent tipus d’eines d’il·luminació.
3. Com crear un fons sense fi.
4. Com crear una caixa d’il·luminació.
5. Com trobar una composició adient.
6. Objectius brillants, mats i translúcids.
7. Correcció del color de la llum (balanç de blancs).
8. Tipus d’arxius digitals (JPG i RAW).
9. Post-processats.

Durada:

6 hores.

Drets d'inscripció:

Periode d'inscripció pendent d'obertura.