NEWSLETTER

L'informatiu de la Internacionalització

La Tricameral

Suggeriments

Setembre de 2008

 

Edició núm.123

Agenda

ACTIVITAT

PAÍS

DATA

SECTOR

DATA MÀXIMA

PROMOCIÓ

Missions comercials, Fires i altres accions de les Cambres Catalanes

Diversos països

Any 2008

Varis sectors objectiu

Convocatòries obertes

II Trobada Hispano-Índia

Índia
(Pune)

1-6 Desembre  Automoció

15/09/08

I Trobada Hispano-Xina Xina (Shanghai) 8-12 Desembre  Automoció

15/09/08

FORMACIÓ

 Gestió i negociació de xinès: xinès 5, 17 de setembre

 Gestió administrativa en el comerç internacional. Nivell 1, 22 de setembre

 Solucions de finançament d'exportacions, 23 de setembre

 100 Fonts d'informació de mercats internacionals a Internet, 24 de setembre

 Xinès de negocis. Nivell elemental I, 29 de setembre

 Transport Internacional (intermodal - aeri - terrestre - marítim), 2 d'octubre

 Anglès de negocis, 6 d'octubre

 Business English Course, 7 d'octubre

 Iniciació a la cultura i llengua àrab, 7 d'octubre

 Xinès de negocis. Nivell elemental II, 7 d'octubre

 Gestió pràctica en el Comerç Internacional, 13 d'octubre

 Les bones pràctiques d'exportació per a pimes, 14 d'octubre

 Xinès de negocis. Cultura i idioma. Nivell 1, 15 d'octubre

 Com controlar la informació estratègica d'exportació sense moure's de l'oficina, 16 d'octubre

 Àrab de negocis - nivell I, 17 d'octubre

 Crèdits documentaris. La nova normativa UCP 600, 20 d'octubre

 Atenció telefònica en anglès, 21 d'octubre

Subcontractació Industrial


 Pla de subcontractació industrial 2008 de les cambres catalanes

Les Cambres Catalanes compten amb un Pla d'Acció Internacional 2008 on es contemplen les accions de Subcontractació industrial.

 Fira MSV (Brno,  15-19 setembre)

La MSV de Brno és la fira industrial més important de la República Txeca. Enguany la fira coincidirà amb la VI edició de la IMT, saló dedicat a la Màquina-eina.

 Fira TIB (Bucarest, 7-11 octubre)

La Borsa de Subcontractació de Madrid organitza la participació agrupada d'empreses, amb el recolzament econòmic de l'ICEX, i la Borsa de Subcontractació de Manresa organitza la visita agrupada d'empreses.

 Fira SIANE 2008 (Toulouse, 14-16 octubre)

A aquesta fira adreçada al sector subcontractació- aeronàutic la Borsa de subcontractació de Catalunya hi tindrà un estand informatiu on es recolliran les demandes dels visitants professionals i on es promocionaran les empreses de la Borsa.

 Fira IZB (Wolfsburg, 28-31 octubre)

STA està promovent la participació en un estand conjunt d'un grup d'empreses a la fira IZB de Wolfsburg (28-31 d'octubre de 2008), especialitzada en proveïdors del sector d'automoció.

 Fira MIDEST (París, 4-7 novembre)

La important representació espanyola a la fira ha portat a l'organització a reconèixer Espanya com a primer país d'Honor en la propera edició, fet que afavorirà l'increment de resultats per als expositors espanyols.

 Fira AIRTEC (Frankfurt, 11-14 novembre)

La Borsa de Subcontractació de Madrid organitza la participació agrupada d'empreses, amb el recolzament econòmic de l'ICEX, a la fira de referència dedicada al sector aeronàutic.

 Fira SWISSTECH (Basilea, Suïssa, 18-21 novembre)

La Borsa de subcontractació de Catalunya hi tindrà un estand informatiu on es recolliran les demandes dels visitants professionals i on es promocionaran les empreses de la Borsa.

Servei de Visita a Fires i Participacions Agrupades


Participacions Agrupades

La Cambra de Comerç de Sabadell organitzarà la participació d'empreses catalanes i espanyoles a les fires que figuren a continuació. L'objectiu d'aquestes accions és aconseguir unes condicions preferents per a les empreses expositores, així com la gestió dels ajuts públics. Participar en una fira amb aquesta fórmula, descarrega a l'empresa de l'organització de la seva participació (negociació de la ubicació, decoració d'estand, retolació, entrada a catàleg, publicitat, transport de mercaderies, allotjament, desplaçaments, etc) La Cambra de Comerç de Sabadell s'ocupa de forma integral de tota l'organització.

Visites Agrupades

Des de la Cambra de Sabadell oferim un servei únic per treure el màxim rendiment a la visita a una fira internacional. Aquest servei inclou la preparació del viatge i l'allotjament, la preparació de la pre-fira, contactant a les empreses expositores del vostre interès, i la tramitació de la subvenció corresponent, en concepte de borsa de viatge, en cas que compliu la normativa específica per a cada acció.

Estands informatius


El Pla de subcontractació de Catalunya inclou les següents fires on la Borsa de Subcontractació de Catalunya disposarà d'un estand informatiu per promocionar les seves empreses i on es recolliran les consultes d'empreses contractistes que seran direccionades als membres de la borsa de Subcontractació.


Actualitat Internacional

 

 Síria i la UE ratificaran un acord d'associació
Els debats sobre l'acord, que proporciona un marc econòmic i polític i estableix de forma gradual una zona de lliure comerç entre Síria i la UE, es van celebrar al 2004 però la signatura i ratificació van ser bloquejades.

El parlament europeu celebra 40 anys de la Unió Aduanera
Durant les últimes quatre dècades, les Duanes han desenvolupat un paper crucial en el desenvolupament de la Comunitat Europea. Les Duanes han protegit als ciutadans de la Unió i han facilitat el comerç.

Guia per a la tramitació de les exportacions
Aquesta Circular conté tota la informació relativa als règims comercials d'exportació que s'aplica a la Península, Illes Balears i Illes Canàries, que, fins ara, estava dispersa en un gran nombre de reglaments comunitaris.

Mongòlia: Inspecció pre embarcament
Les expedicions amb valor inferior a 500 USD FOB estan exemptes de l'obligació d'inspecció, però de totes maneres seran verificades a la seva arribada a Mongòlia.

Espai C@bi: Recerca d'informació a internet


 Noticiari de Comerç Exterior de les Cambres Catalanes
A partir del gener de 2008 el Noticiari de Comerç Exterior inicia una nova trajectòria i passarà a ser una revista digital. Els interessats en rebre-la cal que es subscriguin aquí

Document Acrobat Trets essencials del comerç de Catalunya amb l'estranger l'any 2007
En aquest estudi trobaran un anàlisi de les importacions i exportacions catalanes durant el 2007.

 Tendències fiscals de la Unió Europea - Edició 2008
Eurostat ha publicat l'edició 2008 amb informació detallada sobre les dades econòmiques i estadístiques dels sistemes fiscals dels diferents Estats Membres de la Unió Europa.

 Guia d'exportació de Serveis
Les Cambres de Comerç espanyoles hem elaborat la Guia “d'Exportació de Serveis“, manual de suport i consulta per a empreses, especialment pimes, i/o qualsevol altre agent relacionat amb el comerç exterior, que ajuda a reflexionar, a través d'un camí guiat de 20 passos, sobre la importància de l'exportació de serveis, les seves característiques i elements diferenciadors en relació directa a la clàssica exportació de productes.

Documentació

 

Mercats

La internacionalitzación de la empresa española:Turquía.ICEX, ICO i Real Instituto Elcano, 2008

Serveis de comerç exterior

 

Certificats d'origen en línea

Agilitzeu la tramitació dels certificats d'origen a través de la nova aplicació informàtica accessible des de la web.

CONTACTI'NS