NEWSLETTER

L'informatiu de la Internacionalització

La Tricameral

Suggeriments

Novembre de 2008

 

Edició núm.125

Agenda

ACTIVITAT

PAÍS

DATA

SECTOR

DATA MÀXIMA

PROMOCIÓ

Missions comercials, Fires i altres accions de les Cambres Catalanes

Diversos països

Segon Semestre 2008 - Primer Semestre 2009

Varis sectors objectiu

Convocatòries obertes

Avanç del Pla d'Acció Internacional 2009

Diversos països

Any 2009

Varis sectors objectiu

 

Missió Comercial

MÈXIC, CUBA

26 Gener – 5 Febrer

Plurisectorial

1-12-08

Missió Comercial

BULGÀRIA, RUMANIA

15-20 Febrer

Plurisectorial

14-11-08

Missió Comercial

XINA, TAIWAN

21 Febrer – 4 Març

Plurisectorial

5-11-08

Missió Comercial

GHANA, NIGÈRIA, BENÍN, TOGO, COSTA IVORI, BURKINA FASO

28 Gener- 11 Febrer

Plurisectorial

31-11-08

Participació Agrupada Fira HANNOVER INDUSTRIE MESSE

ALEMANYA:

Hannover

20-24 Abril

Subcontractació Industrial

-

FORMACIÓ

 

Gestió administrativa en el comerç internacional. Nivell 2, 3 de novembre

Programes i ajuts públics per al finançament de projectes d'inversió i implantació internacional, 4 de novembre

Operacions triangulars en el comerç exterior, 11 de novembre

Com definir els mercats prioritaris de l'empresa, 13 de novembre

Com fer negocis amb l'Àfrica Subsahariana, 13 de novembre 

Inversió i protecció d'inversions a l'estranger, 14 de novembre

Negociació de crèdits documentaris. UCP 600, 17 de novembre

Com utilitzar internet en els processos d'exportació de les empreses, 19 de novembre

Protocol de negocis a Xina, 20 de novembre

Fiscalitat de les inversions a l'estranger, 21 de novembre

Com optimitzar la gestió administrativa de l'activitat exportadora de l'empresa, 25 de novembre

Fiscalitat en el comerç intracomunitari. IVA, Intrastat i model 349, 2 de desembre

Consorcis d'exportació: Programes i experiències, 1 de desembre

 

Subcontractació Industrial


 Pla de subcontractació industrial 2008 de les cambres catalanes

Les Cambres Catalanes compten amb un Pla d'Acció Internacional 2008 on es contemplen les accions de Subcontractació industrial.

 Fira MIDEST (París, 4-7 novembre)

La important representació espanyola a la fira ha portat a l'organització a reconèixer Espanya com a primer país d'Honor en la propera edició, fet que afavorirà l'increment de resultats per als expositors espanyols.

 Fira AIRTEC (Frankfurt, 11-14 novembre)

La Borsa de Subcontractació de Madrid organitza la participació agrupada d'empreses, amb el recolzament econòmic de l'ICEX, a la fira de referència dedicada al sector aeronàutic.

 Fira SWISSTECH (Basilea, Suïssa, 18-21 novembre)

La Borsa de subcontractació de Catalunya hi tindrà un estand informatiu on es recolliran les demandes dels visitants professionals i on es promocionaran les empreses de la Borsa.

 Participació Agrupada Fira HANNOVER INDUSTRIE MESSE (Hannover, 20-24 Abril 2009)

La Borsa de Subcontractació de la Cambra de Comerç de Bilbao organitza, amb el suport d'ICEX i en col·laboració amb FUNDIGEX la participació espanyola en la fira INDUSTRIE MESSE HANNOVER, la fira industrial i de subcontractació més important del món.

Servei de Visita a Fires i Participacions Agrupades


Participacions Agrupades

La Cambra de Comerç de Sabadell organitzarà la participació d'empreses catalanes i espanyoles a les fires que figuren a continuació. L'objectiu d'aquestes accions és aconseguir unes condicions preferents per a les empreses expositores, així com la gestió dels ajuts públics. Participar en una fira amb aquesta fórmula, descarrega a l'empresa de l'organització de la seva participació (negociació de la ubicació, decoració d'estand, retolació, entrada a catàleg, publicitat, transport de mercaderies, allotjament, desplaçaments, etc) La Cambra de Comerç de Sabadell s'ocupa de forma integral de tota l'organització.

Visites Agrupades

Des de la Cambra de Sabadell oferim un servei únic per treure el màxim rendiment a la visita a una fira internacional. Aquest servei inclou la preparació del viatge i l'allotjament, la preparació de la pre-fira, contactant a les empreses expositores del vostre interès, i la tramitació de la subvenció corresponent, en concepte de borsa de viatge, en cas que compliu la normativa específica per a cada acció.

Actualment la Cambra de Sabadell organitza:

Estands informatius


El Pla de subcontractació de Catalunya inclou les següents fires on la Borsa de Subcontractació de Catalunya disposarà d'un estand informatiu per promocionar les seves empreses i on es recolliran les consultes d'empreses contractistes que seran direccionades als membres de la borsa de Subcontractació.


Actualitat Internacional

 El proper 30 de novembre finalitza el termini de preregistre REACH

Per a les substàncies considerades extremadament preocupants, el registre és obligatori independentment de les quantitats en què es fabriqui o s'importi.

 França vol reforçar les inspeccions sanitàries sobre les seves importacions alimentàries

França espera que aquest projecte sigui avalat pel conjunt dels 27 països de la Unió Europea d'aquí a finals d'any. Ara com ara, estima disposar del suport d'una quinzena de països de la UE.

 Mercosur planeja elevar els aranzels per culpa de la crisi

L'aranzel extern comú del Mercosur arriba al 35% i la proposta consensuada busca elevar-lo fins al 50%.

 Xina aprova les noves regulacions per a companyies publicitàries d'inversió estrangera

Les companyies publicitàries d'inversió estrangera podran treballar tant per a clients xinesos com per a estrangers, prèvia aprovació del govern.

 Suècia simplificarà la legislació per a la construcció de plantes eòliques

El codi mediambiental seria suficient per a aprovar la construcció en determinades àrees on aquesta sigui una necessitat estratègica per a la població.

Espai C@bi: Recerca d'informació a internet


Noticiari de Comerç Exterior de les Cambres Catalanes

Des del gener de 2008 el Noticiari de Comerç Exterior va iniciar una nova trajectòria i ha passat a ser una revista digital. Els interessats en rebre-la cal que es subscriguin enviant un correu a nce@mediaeuropa.net.

Ranking de competitividad del World Economic Forum

Edició 2008-2009 del rànquing de competitivitat mundial (Global Competitiviness Index) que publica el World Economic Forum (WEF). Estats Units és l'economia més competitiva del món, seguida de Suïssa, Dinamarca, Suècia i Singapur. Espanya es manté en el lloc 29 (el mateix de l'any anterior). A Amèrica del Sud el primer país classificat és Xile, al lloc 28, seguit en gran distància de Panamà (lloc 58), Costa Rica (59) i Mèxic (60).

Cercador on-line d'ofertes i demandes tecnològiques de la xarxa EEN

Torna a estar operatiu el cercador de tecnologies de la xarxa Enterprise Europe Network al web del Servei de Transferència Tecnològica Internacional d'ACCI1Ó CIDEM|COPCA. Podeu demanar més informació sobre cadascuna de les ofertes/demandes tecnològiques provinents de més de 44 països a l'equip del servei. Més informació a irc@cidem.gencat.net

L'avantprojecte de Llei sobre el lliure accés i exercici de les activitats de serveis

Amb data 17 d'octubre de 2008 s'ha elevat en primera volta al Consell de Ministres, per a la seva remissió als òrgans consultius pertinents, l'avantprojecte de Llei sobre el lliure accés i exercici de les activitats de serveis. Es presenta a través d'aquesta pàgina web el text de l'avantprojecte i queda obert el tràmit d'audiència pública fins al 5 de novembre

Informe sobre les inversions en el món

La Conferència de les Nacions Unides sobre el Comerç i Desenvolupament (UNCTAD) ha publicat 'L'informe sobre les inversions en el món de 2008', en el qual s'analitzen les tendències més recents de la inversió estrangera directa (IED) i s'examina el paper de les empreses transnacionals (ETN) en el desenvolupament de les infraestructures. Segons aquest informe de l'UNCTAD, la crisi financera i la contradiccions de l'economia són una de les principals causes que afecten els plans d'inversió estrangera directa de les empreses.

El sector exterior espanyol al 2007

Segons el Departament de Duanes i Impostos Especials, a l'exercici 2007, les exportacions espanyoles de mercaderies van assolir 181.478,5 milions d'euros, la qual cosa va suposar un increment nominal del 6,8 per 100. En termes reals, les exportacions van registrar un creixement del 4,2 per 100, ja que els seus preus van augmentar un 2,5 per 100.

Documentació

Mercats

Vietnam, el segundo país con más crecimiento de Asia. EL EXPORTADOR, número 123, Octubre 2008


Temes d'interés

La empresa exportadora española 2003-2006. Secretaría de Estado de Turismo y Comercio, ICEX i Consejo Superior de Cámaras de Comercio, Industria y Navegación. 2008

Serveis de comerç exterior

 Interpretació a destí

Dins del servei de Traducció i Interpretació la Cambra us ofereix intèrprets a destí per els vostres viatges de negocis, participació a fires, reunions de negocis.... Si viatgeu a l'estranger i necessiteu un intèrpret, contacteu-nos!

CONTACTI'NS