NEWSLETTER

L'informatiu de la Internacionalització

La Tricameral

Suggeriments

Juliol de 2008

 

Edició núm.121

Agenda

ACTIVITAT

PAÍS

DATA

SECTOR

DATA MÀXIMA

PROMOCIÓ

Missions comercials, Fires i altres accions de les Cambres Catalanes

Diversos països

Any 2008

Varis sectors objectiu

Convocatòries obertes

II Trobada Espanya-Polònia de Subcontractació Industrial

POLÒNIA (Katowice) 15-17 Setembre  Subcontractació

11/07/08

Visita a la Fira TIB (Bucarest) i a la zona industrial de Brasov ROMANIA 7-10 Octubre Subcontractació

11/07/08

Missió comercial

AUSTRALIA, NOVA ZELANDA 20-31 Octubre Plurisectorial

16/07/08

Missió Comercial

IRAN, EMIRATS ÀRABS 25-30 Octubre Plurisectorial

04/07/08

Missió Comercial

RÚSSIA 9-15 Novembre Plurisectorial

11/07/08

Trobada empresarial d'automoció a Índia i Xina

ÍNDIA (Pune) - Xina (Xangai) 1-12 Desembre Automoció

   

FORMACIÓ


 Solucions de finançament d'exportacions, 2 de juliol

 Instruments de suport a la internacionalització, 3 de juliol

 100 Fonts d'informació de mercats internacionals a Internet, 24 de setembre

 Solucions de finançament d'exportacions, 25 de setembre

 

Subcontractació Industrial


 Pla de subcontractació industrial 2008 de les cambres catalanes

Les Cambres Catalanes compten amb un Pla d'Acció Internacional 2008 on es contemplen les accions de Subcontractació industrial.

 Fira MSV (Brno,  15-19 setembre)

La MSV de Brno és la fira industrial més important de la República Txeca. Enguany la fira coincidirà amb la VI edició de la IMT, saló dedicat a la Màquina-eina.

 Fira SIANE 2008 (Toulouse, 14-16 octubre)

A aquesta fira adreçada al sector subcontractació- aeronàutic la Borsa de subcontractació de Catalunya hi tindrà un estand informatiu on es recolliran les demandes dels visitants professionals i on es promocionaran les empreses de la Borsa.

 Fira MIDEST (París, 4-7 novembre)

La important representació espanyola a la fira ha portat a l'organització a reconèixer Espanya com a primer país d'Honor en la propera edició, fet que afavorirà l'increment de resultats per als expositors espanyols.

 Fira SWISSTECH (Basilea, Suïssa, 18-21 novembre)

La Borsa de subcontractació de Catalunya hi tindrà un estand informatiu on es recolliran les demandes dels visitants professionals i on es promocionaran les empreses de la Borsa.

Servei de Visita a Fires i Participacions Agrupades


Participacions Agrupades

La Cambra de Comerç de Sabadell organitzarà la participació d'empreses catalanes i espanyoles a les fires que figuren a continuació. L'objectiu d'aquestes accions és aconseguir unes condicions preferents per a les empreses expositores, així com la gestió dels ajuts públics. Participar en una fira amb aquesta fórmula, descarrega a l'empresa de l'organització de la seva participació (negociació de la ubicació, decoració d'estand, retolació, entrada a catàleg, publicitat, transport de mercaderies, allotjament, desplaçaments, etc) La Cambra de Comerç de Sabadell s'ocupa de forma integral de tota l'organització.

Visites Agrupades

Des de la Cambra de Sabadell oferim un servei únic per treure el màxim rendiment a la visita a una fira internacional. Aquest servei inclou la preparació del viatge i l'allotjament, la preparació de la pre-fira, contactant a les empreses expositores del vostre interès, i la tramitació de la subvenció corresponent, en concepte de borsa de viatge, en cas que compliu la normativa específica per a cada acció.

Estands informatius


El Pla de subcontractació de Catalunya inclou les següents fires on la Borsa de Subcontractació de Catalunya disposarà d'un estand informatiu per promocionar les seves empreses i on es recolliran les consultes d'empreses contractistes que seran direccionades als membres de la borsa de Subcontractació.


Actualitat Internacional

 

 Les vendes de vehicles a l'Índia podria veure's afectada per l'aplicació d'un impost especial
La mesura acordada suposa un impost especial aplicable en funció de la cilindrada dels vehicles.

Les cartes d'invitació deixen de ser necessàries per a les visites de negocis a Aràbia Saudita
El canvi està motivat, segons va explicar el govern, per l'objectiu de facilitar l'intercanvi econòmic en el país asiàtic.

Egipte estudia un possible augment dels aranzels a les importacions del sector tèxtil
Estan estudiant la imposició d'aranzels més estrictes a la importació de peces confeccionades, amb l'objectiu de protegir la indústria local. Aquest aranzel és actualment del 30%.

Índia, quart país més segur per a realitzar negocis segons Ernst & Young
Xina, amb un 47% dels vots, s'erigeix com ubicació preferida per a fer negocis, seguida d'Europa Central (42% dels vots) i Europa Occidental (33%).

 El govern xinès destina 40.000 milions d'euros per millorar els aeroports
El govern xinès ha elaborat un pla de desenvolupament a llarg termini per al transport aeri de mercaderies que inclou la construcció de 97 nous aeroports, la millora dels ja existents i l'expansió d'algun dels aeroports clau per a l'any 2020.

Espai C@bi: Recerca d'informació a internet


 Noticiari de Comerç Exterior de les Cambres Catalanes

A partir del gener de 2008 el Noticiari de Comerç Exterior inicia una nova trajectòria i passarà a ser una revista digital. Els interessats en rebre-la cal que es subscriguin aquí

 Cercador de serveis de telecomunicacions als polígons industrials
El cercador és una eina més que s'activa per a la consulta pública de dades de serveis de telecomunicacions, després de la posada en funcionament l'any passat del cercador de cobertura de serveis de comunicacions electròniques de banda ampla i telefonia mòbil en els nuclis de població de Catalunya.

 La comissió europea posa a l'abast de les PIME una eina d'auto-diagnòstic
La Comissió Europea ha desenvolupat una eina virtual adreçada a les PIME que ofereix la possibilitat de fer un control preventiu de la marxa de l'empresa. El qüestionari, que es troba a la pàgina web de la Comissió, aborda els temes següents: planificació i control; relacions empresarials –clients i proveïdors-; recursos humans, família i vida; finances i gestió econòmica, i obtenció d'assessorament i suport.

 Indicadors del desenvolupament mundial 2008
En els Indicadors del desenvolupament mundial d'aquest any s'introdueixen noves estimacions de la paritat del poder adquisitiu (PPA), utilitzada per a convertir les monedes nacionals a una moneda comuna, en aquest cas el dòlar nord-americà .

 Cost de lloguer d'oficines
Estudi de la consultora Richard Ellis sobre els costos de lloguer d'oficines en el món. Londres, Moscou i Tòquio encapçalen la llista de ciutats més cares del món. Madrid se situa en el lloc 17, molt més cara que Barcelona (en el 45). Les ciutats més cares a Llatinoamèrica són Rio de Janeiro i Sao Paulo.

 

Documentació

 

Mercats

Les fiches pays du MOCI: Cameroun. LE MOCI, núm. 1819, 29 maig 2008

Serveis de comerç exterior


Informes comercials Internacionals
Disposeu d'una informació molt valuosa per a les vostres exportacions i/o importacions, i conegueu millor els vostres clients i proveïdors.

CONTACTI'NS